Патогенетичне значення порушень метаболізму глутатіону при поєднані артеріальної гіпертензії та хронічного обструктивного захворювання легень - Тягла, Оксана Сергіївна (ГО "Львівська медична спільнота", 2018)
Актуальність. Вивчення ініціальної ролі оксидативного стресу в патогенезі ХОЗЛ на тлі гіпертонічної хвороби дає перспективи адекватної фармакокорекції даної коморбідної патології із урахуванням усіх патогенетичних аспектів, адже саме оксидативний стрес являється причинним фактором порушення тонкого балансу тіол-дисульфідної системи, а також провокує запуск каспазного механізму апоптозу нейтрофілів із подальшим прогресуванням і взаємообтяженням нозологій.
Keywords: тези