Аналіз організаційно-медичних документів і формулярних переліків, що регламентують лікарське забезпечення вагітних - Сятиня, М. Л.; Коваленко, Е. О. (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Виконано порівняльний аналіз Зразкового переліку основних лікарських засобів ВООЗ, Французького переліку лікарських засобів, вартість яких відшкодовується за бюджетні кошти, і Державного формуляру лікарських засобів щодо препаратів, які призначають при ускладненнях вагітності. Проведен сравнительный анализ Примерного перечня основных лекарственных средств ВОЗ, Французского перечня лекарственных средств, стоимость которых возмещается за бюджетные средства, и Государственного формуляра лекарственных средств в отношении препаратов, назначаемых при осложнениях беременности. Comparative analysis of WHO Model List of Essential Medicines, “Liste des spécialités pharmaceutiques remboursables aux assurés sociaux” and Ukrainian National Formulary concerning the medicines prescribed in cases of pregnancy complications was conducted.
Keywords: державний формуляр; перелік основних лікарських засобів; государственный формуляр; перечень основных лекарственных средств; state formulare list; list of essential drugs