Підготовки спеціалістів з інформаційної безпеки в вузах МВС України - Каблуков, Андрій Олександрович; Страхова, Оксана Петрівна (My University, 2020)
В результаті стрімкого розвитку комп'ютерних технологій і їх застосування в різних сферах нашого життя людство увійшло в нову еру інформатизації, коли комп'ютер є необхідним інструментом в самих різних сферах життєдіяльності людини. Впровадження в управлінський процес і інші сфери життя суспільства електронно-обчислювальної техніки, без якої зберігання, обробка і використання величезної кількості найрізноманітнішої інформації було б неможливим, принесло неоціненну користь у розвиток науки, техніки та інших галузей знань. Однак вигоди, які можна отримати завдяки використанню цієї техніки, стали використовуватися і в злочинних цілях. Так, з'явився новий вид злочинної діяльності - комп'ютерні злочини, суспільно-небезпечні наслідки, від здійснення яких не йшли в порівняння зі шкодою від інших злочинів.