Аналіз впливу електронних цигарок на деякі гемодинамічні показники серцево-судинної системи та слизової оболонки порожнини рота - Лисогор, В. Ю. (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Актуальність. Людство страждає від шкідливої звички паління з давніх давен. Незважаючи на те, що всім відомо, що тютюнопаління викликає проблеми зі здоров‘ям, люди не готові повністю відмовитись від цієї шкідливої звички. У 2003 році з‘явилися електронні цигарки, або інша їх сучасна назва-вейп. По всьому світу вейпинг поширюється як безпечний спосіб паління. Проте в літературі з‘являються дані про негативний вплив вейпів на організм людини. Проблема вивчення та порівняння вейпів залишається актуальною. По всьому світу ведуться дослідження, які могли б відповісти на питання, чи є вейп безпечною альтернативою цигарок або ні.
Keywords: тези