Питання проблемно-орієнтованого навчання в медичних вузах - Зідрашко, Галина Анатоліївна; Сирцов, Вадим Кирилович; Алієва, Олена Геннадіївна; Таврог, Маріанна Львівна; Сидорова, І.; Кокарь, Оксана Олександрівна; Варакута, Ольга Анатоліївна (Національний університет "Львівська політехніка", 2017)
Вступ. На сучасному етапі медична освіта з багаторічного процесу перетворюється на довічний. Питанням контролю якості медичної освіти стало приділятися більше уваги [1,2]. Тому лікар повинен вміти самостійно отримувати нові знання, постійно підвищуючи професійний рівень, відповідно розвитку сучасних технологій та інновацій в медицині. Актуальним стає застосування активних форм навчання. Мета роботи: удосконалення навчання при вивченні гістології, цитології і ембріології на основі методів проблемно-орієнтованого навчання (ПОН). Основна частина. ПОН дозволяє формувати і закріплювати навички отримання знань, форми досягнення консенсусу, здібності орієнтуватися в інформаційних полях, орієнтуватися в мультидисциплінарних ситуаціях. Однією з найважливіших умов в ПОН є активна співпраця тих, що навчаються з метою різнобічного вивчення проблеми і формування життєздатних рішень. Вивчення матеріалу в процесі ПОН зазвичай проходить у вигляді практичного заняття в аудиторії, в невеликих за чисельністю групах студентів, частіше у формі дискусії, що направляється викладачем. При цьому його роль може зводитися до ролі експерта з обговорюваної проблеми, керівника по користуванню інформаційними джерелами і консультанта у виконанні групового завдання.
Keywords: тези доповідей