Синтез та вивчення фізико-хімічних властивостей ксантиніл-7-алканових та 8-тіоалканових кислот - Юрченко, Дар'я Миколаївна; Александрова, Катерина Вячеславівна; Монайкіна, Юлія Віталіївна; Юрченко, Д. Н.; Александрова, Е. В.; Монайкина, Ю. В.; Yurchenko, D. M.; Aleksandrova, K. V.; Monaykina, Yu. V. (My University, 2012)
Резюме: синтезовано нові ксантиніл-7-алканові та ксантиніл-8-тіоалканові кислоти. Структури доведено фізико-хімічними методами, проведено вивчення констант іонізації, загальнїої та ефективної ліпофільності. Резюме: синтезированы новые ксантинил-7-алкановые и ксантинил-8-тиоалкановые кислоты. Структура доказана физико-химическими методами, проведено изучение констант ионизации, общей и эффективной липофильности. Summary: new xanthinyi-7-aikanoic and xanthinyi-8-thioaikanoiс асids were synthesized. Structures of obtained compounds were proved by physico-chemicail methods. It was investigated ionization constants, common and effective i ipophilicity.
Синтез и изучение физико-химических свойств ксантинил-7-алкановых и 8- тиоалкановых кислот
Synthesis and study of physico-chemical properties of xanthinyl-7-alkanoic and 8-thioalkanoic acids
Keywords: синтез; ксантиніл-7-алканові; 8-тіоалканові кислоти; рКа; ПМР-спектроскопія; ліпофільність; ксантинил-7-алкановые; 8-тиоалкановые кислоты; ПМР-спектроскопия; липофильность; synthesis; xanthinyi-7-aikanoic acid; 8-thioaikanoic acid; NMR-spectroscopy; lipophilicity