Досвід застосування сучасних новітніх методик навчання у вищій школі в галузі охорони здоров'я на мультидисциплінарній кафедрі клінічної лабораторної діагностики Запорізького державного медичного університету - Павлов, Сергій Васильович; Баранова, Людмила Володимирівна; Бурлака, Кристина Анатоліївна (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Реалізація моделі навчально-педагогічної системи безперервної професійної підготовки майбутніх лікарів-лаборантів в умовах всесвітньої пандемії коронавірусної хвороби COVID-19, спричиненої SARS-CoV-2, передбачає оптимізацію змісту та структури навчальних програм дисциплін фундаментальної та фахової підготовки, вибір відповідних технологій та методик навчання, розроблення методичного забезпечення навчального процесу, створення мультимедійних освітніх продуктів для забезпечення розуміння складних процесів в умовах реалізації змішаної форми навчання у вищій школі. Дуже важливо знайти оптимальний варіант у застосуванні інноваційних педагогічних технологій, який би органічно та гармонійно поєднав усе найкраще із закордонного та українського педагогічного досвіду з урахуванням особистих та суспільних потреб, можливостей різнорівневих навчальних закладів та особливостей медичного фаху.