Структурно-функціональні особливості серця у хворих на гострий Q-інфаркт міокарда задньої стінки лівого шлуночка при наявності легеневої гіпертензії - Земляний, Ярослав Вадимович (ДЗ «Запорізька медична академія післядипломної освіти МОЗ України», 2019)
Вступ. Гострий інфаркт міокарда (ГІМ) є значимою медико- соціальною проблемою у світі, в тому числі і в Україні. Більш ніж у 40% хворих ГІМ реєструється в ділянці задньої стінки лівого шлуночка та у ряді випадків є причиною розвитку серцевої недостатності та легеневої гіпертензії (ЛГ). Мета дослідження: Оцінити структурно-функціональні особливості серця при ГІМ задньої стінки лівого шлуночка (ЛШ) при наявності ЛГ.
Keywords: тези доповідей