Ефективність використання аденурік в лікування подагри - Михайлик, Олена Анатоліївна; Крайдашенко, Олег Вікторович (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Подагра – полігенне захворювання, що проявляється відкладенням уратів у тканинах організму. Розповсюдженість подагри зростає з кожним роком і сягає у світі більше вже 3 %. Мета: провести порівняння безпеки та ефективності застосування Алопуринолу та Аденурік (фебуксостату) при хронічних формах первинної подагри. Матеріали і методи: Нами було опрацьовано 38 пацієнтів з первинною формою подагри, під час загострення.19 з них отримували Алопуринол 200 мг/доб, 19 – Аденурік 80 мг/доб. Усі пацієнти пройшли курс лікування в стаціонарі.
Keywords: тези доповідей