Обгрунтування підходу до розробки таблеток ізосорбіду динітрату з модифікованним вивільненням - Олійников, Д. С.; Каплаушенко, Андрій Григорович (Тернопіль : ТНМУ, 2021)
Ізосорбіду динітрат відноситься до групи органічних нітратів, засобів першого вибору при купіруванні та для профілактики нападів стенокардії. Потреба в сучасних кардіологічних препаратах з високим рівнем ефективності і безпеки створює необхідність подальшої розробки нових лікарських засобів. Мета роботи - вибір концепції сучасної твердої пероральної лікарської форми ізосорбіду динітрату та технологічного підходу для її реалізації.