Диференційований підхід до стимулюючої гормональної терапії у чоловіків з секреторним непліддям - Нікіфоров, Олег Анатолійович; Пироженко, Г. Ю. (Запорізький державний медичний університет, 2020)
В роботі наведені результати оцінки ефективності стимулюючої гормональної терапії при секреторному чоловічому неплідді. Спостерігається поліпшення кількісних та якісних показників під впливом гонадотропінів у чоловіків зі слабковираженною олігозоосперміею та нормальним рівнем гонадотропінів. Також, спостережується збільшення рухливості та зменшення кількості патологічних сперматозоїдів під дією гонадотропінів при вираженій олигозооспермії. При азооспермії та вираженій олигозооспермії гормонотерапія не приводить до покращення фертильності через відсутність функціональних резервів гонад.