Динаміка клініко-біохімічних та імунологічних параметрів у хворих на гострий гепатит В із супутнім хронічним вживанням алкоголю в гепатотоксичних дозах - Рябоконь, Олена Вячеславівна; Фурик, Олена Олександрівна; Рябоконь, Е. В.; Фурик, Е. А.; Rуabokon’, O. V.; Furyk, O. O. (My University, 2014)
У роботі показано, що у хворих на гострий гепатит В із супутнім хронічним вживанням алкоголю в гепатотоксичних дозах розпал захворювання характеризується нижчим умістом інтерлейкіну-2 та вищим рівнем інтерлейкіну-8 у сироватці крові порівняно з пацієнтами без цього супутнього фактора. У період реконвалесценції у цих хворих зберігається дисбаланс цитокінового статусу за рахунок нижчого вмісту інтерлейкіну-2 та вищого рівня інтерлейкіну-6 й інтерлейкіну-8 у сироватці крові та супроводжується вищою активністю аланінамінотрансферази, частішою циркуляцією в крові HBsAg та меншою частотою сероконверсії з появою anti-HBe. В работе показано, что у больных острым гепатитом В с сопутствующим хроническим употреблением алкоголя в гепатотоксических дозах разгар заболевания характеризуется низким содержанием уровня интерлейкина-2 и высоким уровнем интерлейкина-8 в сыворотке крови по сравнению с пациентами без этого сопутствующего фактора. В период реконвалесценции у этих больных сохраняется дисбаланс цитокинового статуса за счет низкого содержания интерлейкина-2 и высокого уровня интерлейкина-6 и интерлейкина-8 в сыворотке крови и сопровождается высокой активностью аланинаминотрансферазы, частой циркуляцией в крови HBsAg и меньшей частотой сероконверсии с появлением anti-HBe. It is shown that in patients with acute hepatitis B with concomitant chronic alcohol consumption in hepatotoxic doses in acute period of the disease is characterized by low serum levels of interleukin-2 and high levels of interleukin-8, compared with patients without this cofactor. In the convalescence period in these patients there remains an imbalance in cytokine status due to low serum levels of interleukin-2 and a high level of interleukin-6 and interleukin-8 that is accompanied by high activity of alanine-aminotransferase, more frequent HBsAg blood circulating and less seroconversion rate with anti-Hbe presence.
Динамика клинико-биохимических и иммунологических параметров у больных острым гепатитом В с сопутствующим хроническим употреблением алкоголя в гепатотоксических дозах
Dynamics of clinical-biochemical and immunological parameters in patients with acute hepatitis B accompanied by chronic alcohol consumption in hepatotoxic doses
Keywords: гострий гепатит В; цитокіни; хронічне вживання алкоголю в гепатотоксичних дозах; острый гепатит В; цитокины; хроническое употребление алкоголя в гепатотоксических дозах; acute hepatitis B; cytokines; chronic alcohol consupmtion in hepatotoxic doses