Study of vinpocetine intranasal dosage form consistence properties - Nagornaya, N. A.; Gladyshev, V. V.; Burlaka, B. S.; Нагорна, Наталія Олександрівна; Гладишев, Віталій Валентинович; Бурлака, Богдан Сергійович; Нагорная, Н. А.; Гладышев, В. В. (ЗДМУ, 2014)
Aim. Study of structural-mechanical nasal semisolid dosage forms on emulsion bases providing with optimal release active substance was done. Methods and results. Established vinpocetine nasal creams rheologic properties showed them as thixotropic systems. Restoration after stress removal is cuased by their structure coagulation bonds. Their consistent properties are completely situated within rheologic optimum of consistence limits. Conclusion. Analysis of rheograms of fl ow allowed to reveal compositions of vinpocetine nasal emulsion ointments with optimal consistent properties and selected for the next preclinical investigations. Здійснили дослідження структурно-механічних інтраназальних м’яких лікарських форм вінпоцетину на емульсійних носіях, що забезпечують оптимальне вивільнення з них діючої речовини. Виявили, що реологічні властивості досліджених інтраназальних кремів вінпоцетину характеризують їх як тиксотропні системи, у структурі яких домінують коагуляційні зв’язки, які забезпечують їх повне відновлення після зняття напруження, і чиї консистентні властивості знаходяться в межах оптимуму реології мазей. Аналіз реограм течії композицій дозволив встановити склади назальних емульсійних мазей із вінпоцетином, що мають оптимальні консистентні властивості й обрані для подальшого доклінічного вивчення. Проведены исследования структурно-механических интраназальных мягких лекарственных форм винпоцетина на эмульсионных носителях, обеспечивающих оптимальную высвобождаемость из них действующего вещества. Установлено, что реологические свойства изученных интраназальных кремов винпоцетина характеризуют их как тиксотропные системы, в структуре которых доминируют коагуляционные связи, обеспечивающие их полное восстановление после снятия напряжений, и чьи консистентные свойства полностью находятся в пределах реологического оптимума мазей. Анализ реограмм течения композиций позволил установить составы назальных эмульсионных мазей с винпоцетином, обладающих оптимальными консистентными свойствами и отобранных для дальнейшего доклинического изучения.
Вивчення консистентних властивостей інтраназальної лікарської форми вінпоцетину
Изучение консистентных свойств интраназальной лекарственной формы винпоцетина
Keywords: Vinpocetine; Intranasal Drug Administration; Rheology; Mechanical Stability; вінпоцетин; інтраназальні препарати; реологія; механічна стабільність; винпоцетин; интраназальные препараты; реология; механическая стабильность