Ризики здоров’ю населення Запорізької області в залежності від інтенсивності забруднення атмосферного повітря - Гребняк, Микола Петрович; Федорченко, Руслана Анатоліївна (Запоріжжя, 2016)
Мета роботи. Вивчити захворюваність населення Запорізької області в залежності від інтенсивності забруднення районів за показником щільності викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря (тис. т. на км2) за період 2000 - 2014 роки. Матеріали та методи досліджень. Проведено аналіз показників захворюваності населення в залежності від щільності забруднення території районів Запорізької області викидами в атмосферне повітря. Усі райони розподілені на три групи: забруднені (м. Запоріжжя та м. Енергодар) - щільність забруднення понад 7,17 тис. т/км2; помірно забруднені (м. Бердянськ, м. Мелітополь та м. Токмак) - щільність забруднення від 3,1 до 7,16 тис. т/км2; малозабруднені (20 районів) - щільність забруднення до 3,09 тис. т/км2. Статистична обробка показників проводилася з використанням аналітичного та статистичного методів дослідження, програмного пакету аналізу STATISTICA (6).