Основи здорового способу життя. Тема 1. Проблеми здорового способу життя в сучасному суспільстві - Ляхова, Інна Миколаївна; Шаповалова, Ірина Володимирівна (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Методичні рекомендації призначені для студентів, які навчаються за спеціальністю 227 «Фізична терапія, ерготерапія» ЗВО МОЗ України для допомоги у вивчені окремих аспектів здорового способу життя, які віднесено до самостійної роботи згідно типової та робочої програм, в рамках підготовки до практичних занять та кращого засвоєння навчального матеріалу з дисципліни «Основи здорового способу життя». Мета самостійної роботи за темою – ознайомитися з низкою питань, що характеризують проблеми здорового способу життя у сучасному суспільстві. Актуальність теми. Актуальність проблеми, що розглядається, важко переоцінити. Закінчилось бурхливе ХХ століття, надзвичайне воно тим, що людство, досягнувши величезних технічних успіхів, опинилось перед фактом, що здоровіше воно не стало, а навпаки, збільшилась кількість негативних чинників та посилився їх негативний вплив. У сучасному світі відбувається напружений пошук нових людських орієнтирів, прогресивних шляхів розвитку, пере орієнтуванні усієї освіти на розвиток особистості, її можливостей і якостей, у яких здоров’я особистості, як і нації в цілому, були б пріоритетними. В сучасних умовах в Україні склалася критична ситуація із станом здоров’я підростаючого покоління. Майже 90% учнів мають відхилення у здоров’ї, понад 50% – незадовільну фізичну підготовку, близько 60% – мають низький рівень фізичного розвитку.
Keywords: самостійна робота студентів