Стратегія розвитку фармацевтичного сектору - Бушуєва, Інна Володимирівна; Остапенко, Андрій Олексійович (Львів: Растр-7, 2014)
Вступ. Важливою умовою розвитку економічних зв'язків між Україною і Європейським Союзом (ЄС) є зближення чинного законодавства України із законодавством ЄС. Стратегія інтеграції України в ЄС передбачає здійснення заходів щодо гармонізації регуляторної і законодавчої бази української фармацевтичної галузі із законодавством ЄС. Як свідчить досвід ЄС, формування законодавчої бази, у тому числі регулюючої фармацевтичний сектор – тривалий процес, який продовжується і сьогодні. ЄС розробив і продовжує розробляти документи, що регламентують вимоги до сертифікації лікарських засобів (ЛЗ); до ліцензування виробництва лікарських препаратів і їх дистрибуції; до виробництва ЛЗ для людини і для потреб ветеринарії. Вони відрекомендовані в Постановах, директивах і керівництві Ради ЄС і Комісії ЄС. Гармонізація законодавчої бази української фармації із законодавчою базою ЄС дозволить значно підвищити рівень забезпечення якості ЛЗ, що виробляються в Україні.