Лікування больового синдрому у ранньому післяопераційному періоді у пацієнтів з травмами надп’ятково-гомілкового суглоба - Шишка, І. В.; Кожем'яка, Максим Олександрович; Краснопьоров, Сергій Миколайович; Головаха, Максим Леонідович; Kozhemyaka, M. O.; Golovakha, M. L. (К. : Здоров'я України, 2012)
В роботі було проведено клінічне дослідження ефективності та безпеки НПЗП препарату "Раптен" для купірування раннього післяопераційного больового синдрому (до 7 днів) у 52 хворих після виконання у них оперативних втручань у зв’язку з пошкодженням надп’ятково-гомілкового суглоба. В результаті виявлено, що застосування препарату Раптен є ефективним і безпечним для знеболювання пацієнтів з ушкодженнями надп’ятково-гомілкового суглоба в післяопераційному періоді, дозволяє якісно виконувати завдання, які стоять перед травматологом при виборі препарату для післяопераційної аналгезії: підвищити якість життя пацієнтів у післяопераційний період, дати можливість проведення функціональної реабілітації в ранньому післяопераційному періоді, знизити частоту післяопераційних ускладнень.
Keywords: больовий синдром; травма; надп’ятково-гомілковий суглоб; хірургічне лікування