Особливості управління витратами обігу аптечного закладу в умовах трансформаційних процесів - Дондик, Наталя Яківна; Сінча, Наталія Іванівна; Литвиненко, Ольга Веніаміновна (Харків : НФаУ, 2019)
В умовах ринкових перетворень проблема управління витратами аптечного закладу посідає центральне місце, оскільки саме витрати визначають конкурентний попит на ринку та дозволяє фахівцям визначити методи раціонального використання матеріальних і трудових ресурсів, досягти найбільшої віддачі від технічного обладнання, визначити їх ефективність, з’ясувати, як встановлювати ціни та планувати реальний рівень прибутку тощо. Витрати, пов’язані з діяльністю аптечного закладу, не можна розглядати як твердо фіксований показник, вони можуть бути та повинні стати об’єктом управління.
Keywords: аптечний заклад; управління витратами