Шляхи підвищення ефективності лікування дерматологічних захворювань з позицій фармакоекономіки - Булига, Л. О.; Бутко, Я. О.; Ткачова, О. В. (Запорізький державний медичний університет, 2011)
За даними аналізу фармацевтичного ринку топічних препаратів глюкокортикостероїдів України заквітень-травень 2011 р., для підвищення доступності, безпечності й ефективності лікування запальних захворювань шкіри перспективним є створення вітчизняних топічних комбінованих засобів здоведеною ефективністю увигляді кремів, щопоєднувалибусобінефторованіглюкокортикостероїдизантимікробними, протигрибковими або засобами, що відновлюють структуру шкіри. По данным анализа фармацевтического рынка топических препаратов глюкокортикостероидов Украины за апрель-май 2011 г., дляповышения доступности безопасности и эффективности лечения воспалительных и аллергических заболеваний кожи перспективнымявляется создание отечественных комбинированных препаратов с доказанной эффективностью в виде кремов, в которых нефторированные глюкокортикостероиды сочетались бы с антимикробными, противогрибковыми или средствами, которые восстанавливаютструктуру кожи. According to the data of the analysis of the pharmaceutical market of topical preparations glucocorticosteroids (GCS) in Ukraine for April-May,2011 for rising of availability, safety and efficiency of treatment of infl ammatory and allergic diseases of skin creation of the domestic combinedpreparations with the proved effi ciency in the form of creams, in which nonfl uoricum GCS was combined with antimicrobial, antimicotic oragents which restore skin structure is perspective.
Keywords: дерматит; глюкокортикостероїди; топічні лікарські форми (креми, мазі, гелі); доказовість; дерматит; глюкокортикостероиды; топические лекарственные формы (кремы, мази, гели); доказательность; dermatitis; glucocorticosteroids; topical medicinal forms (creams, ointments, gels); proved efficiency