Оценка эффективности препарата Вазопро® в качестве антиоксидантной терапии при хронической ишемии головного мозга - Демченко, А. В.; Горбачова, С. В.; Ревенько, А. В.; Волик, А. А.; Ярковая, С. В.; Демченко, Аліна Вікторівна; Горбачова, Світлана Василівна; Ревенько, Алла Василівна; Яркова, С. В.; Demchenko, A. V.; Gorbacheva, S. V.; Rovenko, A. V.; et al. (My University, 2012)
Проведено вивчення нейрометаболічної ефективності Вазопро® (мельдонію) у хворих віком від 45 до 74 років з хронічною ішемією головного мозку як наслідком атеросклерозу прецеребральних та інтрацеребральних артерій у поєднанні з артеріальною гіпертензією. Установлено, що Вазопро® в терапевтичній дозі 10,0 мл внутрішньовенно впродовж 10 днів вірогідно зменшував симптоми астенії, нормалізував систему антиоксидантного захисту. Отримані результати дозволяють розглядати Вазопро® як ефективний препарат у комплексній терапії пацієнтів із хронічною ішемією головного мозку. The study of the neurometabolic activity of Vasopro® (meldonium) in patients aged 45 to 74 years with chronic cerebral ischemia following atherosclerosis of precerebral and intracerebral arteries associated with arterial hypertension was carried out. It is found that Vasopro® in therapeutic dose 10.0 ml intravenously for 10 days significantly reduced symptoms of asthenia, normalized the antioxidant defense system. The obtained results allow to consider Vasopro® as an effective drug in the complex treatment of patients with chronic cerebral ischemia.
Оцінка ефективності препарату вазопро® як антиоксидантної терапії при хронічній ішемії головного мозку
Assessment of vasopro®efficacy as antioxidant therapy in chronic cerebral ischemia
Keywords: хронічна ішемія головного мозку; антиоксидантна активність; Вазопро®; chronic cerebral ischemia; antioxidant activity; Vasopro©