Рівень палінації полину у повітрі м. Запоріжжя у 2019-2020 рр. - Болтков, В. Е. (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Вступ. У світі налічується близько 400 видів полину (Artemisia), з них понад 170 зустрічається на території України, а найбільше розповсюдження спостерігається у степовій і лісостеповій зоні. Цвітіння полину відбувається у період з липня по вересень, саме у цей час відмічається зростання кількості полінозів у населення. Тому проблема повсякчасного контролю та виявлення повітряних алергенів, і подальше прогнозування появи їх пилкових зерен у атмосфері, з кожним роком стає більш актуальною.
Keywords: тези