Пошук біологічно активних сполук серед гідразиду та іліденгідразинових похідних 3-бензил-8-пропілксантиніл-7 ацетатної кислоти - Александрова, Катерина Вячеславівна; Михальченко, Євген Костянтинович; Сінченко, Дар'я Миколаївна (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Відомо, що різноманітні заміщені 3-R-ксантину можуть вважатися перспективними базовими молекулами, адже значна кількість сполук цієї групи знайшла широке використання в якості лікарських засобів різноманітної фармакологічної дії. Метою нашої роботи був цілеспрямований синтез гідразиду та іліденгідразидів 3-бензил-8-пропілксантиніл-7 ацетатної кислоти та дослідження їх біологічних властивостей. Стратегія синтезу передбачала отримання вихідної 3-бензил-8-пропілксантиніл-7 ацетатної кислоти та дослідження їх біологічних властивостей. Стратегія синтезу передбачала отримання вихідної 3-бензил-8- пропілксантиніл-7 ацетатної кислоти, її естерифікації, подальший гідрозиноліз естеру, з метою подальшого отримання іліденгідразидних похідних.
Keywords: тези доповідей