Ідентифікація буспірону та його метаболітів у сечі методом газової хроматографії з мас-селективним детектором - Галькевич, І. Й.; Тарнавська, Я. Г.; Бідниченко, Ю. І.; Галькевич, И. И.; Тарнавская, Я. Г.; Бидниченко, Ю. И.; Halkevych, I. Y.; Tarnavska, J. G.; Bidnychenko, Y. І. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
Розроблено умови розділення та ідентифікації буспірону та його 8 метаболітів у сечі методом ГХ-МС на капілярній колонці HP-1 methylsiloxane. За мас-спектрами виконано ідентифікацію метаболітів. Для очистки сечі використано метод твердофазної екстракції. Разработаны условия разделения буспирона и его 8 метаболитов в моче методом ГХ-МС на капиллярной колонке HP-1 methylsiloxane. По масс-спектрам проведена идентификация метаболитов. Для очистки мочи предложены условия твердофазой экстракции. The conditions of buspirone and their 8 metabolites separation and identiﬁcation using GC-MS methods on HP-1 methylsiloxane column were studied. The metabolites were identiﬁed on mass-spectra. The conditions of urine puriﬁcation using solid phase extraction were proposed.
Идентификация буспирола и его метаболитов в моче методом газовой хроматографии с масс-селективным детектором
Identiﬁcation of buspirone and its metabolites in urine by gas chromatography with mass selective detector
Keywords: буспірон; метаболізм буспірону; твердофазна екстракція; сеча; буспирон; метаболизм буспирона; твердофазная экстракция; моча; buspiron; metabolism of buspirone; solid phase extraction; urine