Вплив комплексних нейрореабілітаційних заходів на перебіг раннього відновного періоду у хворих мозковим ішемічним півкульовим інсультом - Мєдвєдкова, Світлана Олександрівна (Запорізький державний медичний університет, 2015)
Мета роботи. Визначити вплив комплексних нейрореабілітаційних заходів на клінічні особливості перебігу раннього відновного періоду у хворих мозковим ішемічним півкульовим інсультом (МІПІ). Матеріали і методи дослідження. На базі ангіоневрологічного центру м. Запоріжжя проведено комплексне клініко-інструментальне обстеження та лікування 81 хворого з МІПІ у ранньому відновному періоді, середній вік склав 57,48 ± 1,1 років. Пацієнти були оцінені за National Institutes of Health Stroke Scale (NIHSS), Modified Rankin Scale (mRS), Barthel Index (BI) та опитувальником “SF-36v2 Health Status Survey” на 10-ту, 30-ту, 90-ту, 180-ту добу захворювання.