Спектрофотометричне визначення німодипіну у м’яких лікарських формах - Монайкіна, Юлія Віталіївна; Тарханова, О. О.; Васюк, Світлана Олександрівна; Рогачов, Ілля Олегович (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Розроблено нову спектрофотометричну методику кількісного визначення німодипіну у м’яких лікарських формах – супозиторіях і назальному гелі, що базується на вимірюванні абсорбції етанольного розчину препарату при 359 нм. Методика відповідає вимогам ДФУ за такими валідаційними характеристиками, як специфічність, лінійність, прецизійність, правильність і робасність. Разработана новая спектрофотометрическая методика количественного определения нимодипина в мягких лекарственных формах – суппозиториях и назальном геле, которая основана на измерении абсорбции этанольного раствора препарата при 359 нм. Методика соответствует требованиям ГФУ по таким валидационным характеристикам, как специфичность, линейность, точность, правильность и робастность. A new spectrophotometric method for the quantitative determination of nimodipine in pharmaceutical formulations is developed. This method is based on measurement of ethanolic nimodipine solutions absorption at 359 nm. The proposed method is valid according to the validation requirements of Ukrainian Pharmacopeia.
Keywords: спектрофотометрия; нимодипин; лекарственные формы; количественное определение; spectrophotometrу; nimodipine; pharmaceutical formulations; quantitative determination