Особливості вмісту та розподілу RCA+ дендритних клітин в печінці щурів після антенатального введення дексаметазону - Богданов, Павло Валерійович (Одеса: Бондаренко М. О., 2019)
Одними з антигенпрезентуючих клітин в печінці є дендритні клітини. На їх цитоплазматичній мембрані, цитоплазматичних включеннях та ядерній мембрані містяться рецептори до вуглеводних залишків β-D-Gal. Спорідненість лектину рицини (RCA) та властивість специфічно зв’язуватись з рецепторами до β-D-галактози було використано для виявлення RCA+ дендритних клітин в печінці. Метою дослідження було дослідити особливості вмісту та розподілу RCA+ дендритних клітин в печінці в нормі та після антенатального введення розчину дексаметазону.
Keywords: тези доповідей