Вплив тривалого стресу на регуляцію серцевого ритму щурів - Мельнікова, Оксана Зенонівна; Ляшенко, В. П.; Задорожна, Г. О.; Чаус, Т. Г.; Сніжковська, Ю. М.; Лучка, Я. О. (My University, 2011)
За даними електрокардіографії оцінювали вплив тривалого стресу на варіабельність серцевого ритму щурів, яка відображує особливості його регуляції. Проаналізовано показники кореляційної ритмограми та варіаційної пульсограми тварин контрольної та стресової груп. Зміни досліджених показників залежали від тривалості стресового впливу та могли відповідати різним стадіям стрес-реакції організму.
Влияние длительного стресса на регуляцию сердечного ритма крыс