Вивчення актопротекторної активності серед похідних 5-(1н-тетразол-1-іл)-4-r-3-тіо(аміно)-1,2,4-тріазолу - Фролова, Юлія Сергіївна (Тернопіль: Укрмедкнига, 2019)
Сучасний темп життя кожної людини знаходиться під впливом різноманітних екстремальних факторів, а саме, надмірні перегрузи, психоемоційні навантаження, порушення біоритмів організму та інші. Тому люди потребують нових препаратів, які б підвищували силу, витривалість та впорались би з проблемою виснаження організму, тобто – актопротектори. Провівши аналіз сучасних літературних джерел, виявлено, що нові актопротекторні засоби не проявляють достатньої фармакологічної активності та мають низку побічних ефектів, серед яких є залежність. Основною метою роботи є дослідження похідних 1,2,4-тріазолів на наявність актопротекторної активності та виявлення найбільш активних.
Keywords: матеріали конференцій