Аналіз фірмової структури препаратів гіалуронової кислоти для лікування остеоартрозу - Зозулинець, Дар'я Миколаївна (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Остеоартроз (ОА) – хронічне прогресуюче дегенеративне захворювання суглобів, що характеризується деградацією суглобового хряща з подальшими змінами в субхондральной кістки і розвитком крайових остеофітів, що приводить до втрати хряща та супутнього ураження інших компонентів суглоба (синовіальна оболонка, зв'язки). Остеоартроз – найбільш поширена форма суглобової патології. Ознаки ОА зустрічаються у більшості осіб старше 65 років і приблизно у 80% людей старше 75 років.На сьогодні ОА є однією з основних причин передчасної втрати працездатності та інвалідності, хронічного больового синдрому, що значно знижує якість життя пацієнтів. Ціль. Вивчити український ринок монопрепаратів гіалуронової кислоти (ГК) для лікування остеоартрозу.
Keywords: тези доповідей