Обґрунтування потреби інноваційних медичних технологій у сучасних інформаційних програмних носіях на прикладі технології діагностики та корекції серцево-судинної патології - Лущик, У. Б.; Новицький, В. В.; Новицкий, В. В.; Lushchyk, U. B.; Novitskiy, V. V. (ЗДМУ, 2013)
Незважаючи на всі зусилля в лікуванні серцево-судинних хвороб, статистичні дані показують високий відсоток захворюваності, смертності та інвалідності, що свідчить про очевидні недоліки в превентивній судинній діагностиці та індивідуальному підході до лікування. На жаль, сьогодні лікарі широко не застосовують комплексні медичні підходи, щоб діагностувати і лікувати судинні хвороби. Щодо існуючих діагностичних методологій, переважають статичні методи, зокрема, такі як контрастна ангіографія, магнітно-резонансна томографія в ангіорежимі. Тільки індивідуальний глобальний підхід до аналізу усіх сегментів у судинній системі дозволяє виявити оптимальні шляхи для лікування хворого. Зважаючи на світовий досвід, розглянуто інноваційні підходи, що спрямовані на превентивну діагностику судинної системи, втілення біомедичних підходів лікування, комплексне індивідуально дібране лікування. Несмотря на большие усилия в лечении сердечно-сосудистых болезней, статистические данные говорят о высоком проценте заболеваемости, смертности и инвалидности, что свидетельствует об очевидном дефиците в превентивной сосудистой диагностике и индивидуальном подходе к лечению. К сожалению, в настоящий момент врачи широко не применяют комплексные медицинские подходы, чтобы диагностировать и лечить сосудистые болезни. Относительно существующей методологии, то доминируют статические методы, в частности, такие как контрастная ангиография и магнитно-резонансная томография в ангиорежиме. Только индивидуальный глобальный подход к анализу всех сегментов в сосудистой системе пациента позволяет обнаружить оптимальные пути для лечения сосудистой патологии. Принимая во внимание мировой опыт, рассмотрены инновационные стратегии, нацеленные на превентивную диагностику сосудистой системы, биомедицинские подходы к лечению, индивидуально подобранное лечение. Despite great efforts in treatment of cardiovascular diseases, the fi eld requires innovative strategies because of high rates of morbidity, mortality and disability, indicating evident defi cits in predictive vascular diagnosis and individualized treatment approaches. Talking about the vascular system, currently, physicians are not provided with integrated medical approaches to diagnose and treat vascular diseases. Only an individual global approach to the analysis of all segments in the vascular system of a patient allows to fi nd the optimal way for vascular disease treatment. As for the existing methodology, there is a dominance of static methods such as X-ray contrast angiography and magnetic resonance imaging in angiomode. Taking into account the world experience, this article deals with innovative strategies, aimed at predictive diagnosis of vascular system, biomedical approaches to treatment, and individualized treatment.
Обоснование необходимости инновационных медицинских технологий в современных информационных программных носителях на примере технологий диагностики и коррекции сердечно-сосудистой патологии
Foundation of necessity of innovative medical technologies in modern information program media on the example of technology of diagnosis and correction of cardiovascular diseases
Keywords: серцево-судинні захворювання; капіляроскопія; геодинаміка; допплерографія; сердечно-сосудистые заболевания; капилляроскопия; гемодинамика; допплерография; cardiovascular diseases; capillaroscopy; hemodynamics; dopplerography