Вплив алерген-специфічної імунотерапії на процеси елімінації клітин запалення при полінозах у дітей: роль FasL-опосередкованого апоптозу - Ярцева, Дар'я Олександрівна; Недельська, Світлана Миколаївна; Мазур, Вікторія Іванівна; Солодова, Ірина Василівна; Жиленко, Ірина Олександрівна; Тарасевич, Тетяна Василівна (Запорізький державний медичний університет, 2011)
Наведено докази ролі Fas/FasL-опосередкованого апоптозу при полінозах у дітей. Показано динаміку маркерів апоптозу під впливом різних схем терапії. Виявлені зміни можуть бути свідченням існування нового шляху ефективності АСІТ при полінозах у дітей. Приведены доказательства роли Fas/FasL-опосредованного апоптоза при поллинозах у детей. Показана динамика маркеров апоптоза под влиянием разных схем терапии. Выявленные изменения могут подтерждать существование нового пути эффективности АСИТ при поллинозах у детей. This article describes the role of Fas/FasL-mediated apoptosis in children’s grass pollen allergy. We show the dynamics of apoptosis markers as a result of a differences in treatment plan. These changes may prove a new way of ASIT effectiveness in pollinosis in children.
Keywords: полінози; апоптоз; алергенспецифічна імунотерапія; діти; поллинозы; апоптоз; аллергенспецифическая иммунотерапия; дети; pollen allergy; apoptosis; allergen-specific immunotherapy; children