Клініко-неврологічні розлади у хворих на попереково-крижові вертеброгенні больові синдроми та їх вплив на показники якості життя - Пухальський, Микола Павлович (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Мета дослідження. Встановити зв‘язок між вираженістюклінічних проявів та показниками якостіжиття у хворих на вертеброгенні больові синдроми (ВБС) попереково-крижового рівня (ПКР). Матеріали та методи. Нами досліджено 30 хворих із ВБС. Першу групу (n=15;7 чоловіків та 8 жінок; середній вік 49,7±9,2) склали пацієнти із рефлекторними вертеброгенними больовими синдромами (РВБС), другу (n=15;8 чоловіків та 7 жінок; середній вік 49,8±10,6) – хворі із корінцевими дискогенними синдромами (КДС) або радикулопатіями.
Keywords: тези