Досвід використання інформаційно-дистанційних технологій у навчальному процесі в умовах війни - Оніщенко, Тетяна Євгенівна; Рябоконь, Олена Вячеславівна; Фурик, Олена Олександрівна; Білокобила, Світлана Олександрівна; Онищенко, В. Ф.; Onishchenko, T. E.; Ryabokon, O. V.; Furyk, O. O.; Bilokobyla, S. O.; Onyshchenko, V. F. (My University, 2024)
У статті наведений досвід використання інформаційно-дистанційних технологій у навчальному процесі закладів вищої освіти в умовах війни. Проаналізовані та показані відмінності дистанційного навчання від традиційного, їх переваги і недоліки. У зв’язку з реорганізацією освіти в Україні визначені основні напрями розвитку дистанційного навчання та проблеми їх реалізації в умовах війни. Показано, що ефективність дистанційного навчання визначається не тільки засобами інформаційно-дистанційних технологій, а й використанням таких педагогічних методів, які реальні для впровадження в освітній процес в умовах війни. The article presents the experience of using information and distance technologies in the educational process of higher education institutions during the war. The differences between distance learning and traditional education, their advantages and disadvantages are analyzed and shown. In connection with the reorganization of education in Ukraine, the main directions of development of distance learning and the problems of their implementation in the conditions of war are identified. It is shown that the effectiveness of distance learning is determined not only by the means of information and distance technologies, but also by the use of such pedagogical methods that are realistic for implementation in the educational process in the conditions of war.
Experience of using information and distance technologies in the educational process in the conditions of war
Keywords: освіта в умовах війни; інформаційно - дистанційні технології; кейс-технології; education in times of war; information and distance technologies; case technologies