Загальна фізіологія. Фізіологія нервової та гуморальної систем регуляції функцій організму. Сенсорні функції організму. Інтеграційні функції ЦНС : практикум з курсу фізіології - Кущ, Оксана Георгіївна; Морозова, Оксана Валентинівна; Омельянчик, Володимир Миколайович; Бессараб, Георгій Ігнатович; Степанова, Надія Володимирівна; Сухомлінова, Ірина Євгенівна; Тихоновська, Марина Анатоліївна; Жернова, Наталія Петрівна; Кучковський, Олег Миколайович; Путілін, Денис Анатолійович; Прозорова, Тетяна Михайлівна; Чернова, Юлія Володимирівна; et al. (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Практикум складено відповідно до типової програми з фізіології для вищих медичних навчальних закладів України ІІІ та ІV рівнів акредитації для спеціальності «Медицина» 7.12010001, напряму підготовки 222 «Медицина» затвердженої МОЗ України в 2015 р., яка складена у відповідності з наступними нормативними документами: навчальним планом, розробленим на принципах Європейської кредитно-модульної системи (ЕСТS) і затвердженим наказом МОЗ України від 19.10.2009 №749 та змінами до навчального плану, затвердженими МОЗ України (лист №08.01-47/8986 від 24.03.2015), інструкцією щодо оцінювання навчальної діяльності студентів в умовах впровадження Європейської кредитно-трансферної системи організації навчального процесу, затвердженої МОЗ України 15.04.2014., примірного навчального плану підготовки фахівців другого (магістерського) рівня вищої освіти галузі знань 22 «Охорона здоров’я» у вищих навчальних закладах МОЗ України за спеціальністю 222 «Медицина» кваліфікації освітньої «Магістр медицини», кваліфікації професійної «Лікар», затвердженого 26.07.2016 р. Практикум побудований на базових темах, темах занять, які входять до розділу 1 і орієнтований на вивчення курсу нормальної фізіології продовж ІІІ (осіннього) семестру 2-го року навчання. Практикум призначений для використання при проведенні практичних занять студентами медичних університетів, що навчаються за спеціальності «Медицина» і вивчають нормальну фізіологію за кредитно-модульною системою відповідно до вимог Болонського процесу. Це дозволить оптимізувати якість підготовки до занять та здачі тематичних блоків для присвоєння залікових кредитів.