Особливості співвідношення структур яєчників потомства щурів після введення прогестерону під час вагітності - Ковальчук, К. С.; Булига, В. С.; Григор'єва, Олена Анатоліївна (Тернопіль : «Укрмедкнига», 2018)
Актуальність. В України на сьогодні гостро постає проблема невиношування вагітності. Для лікування даної патології часто використовується гормон прогестерон. Описано, що внаслідок впливу прийому прогестерону під час вагітності є ризик розвитку макросомії плоду, а введення гормону експериментальним тваринам викликає порушення формування фолікулярного пулу. Однак дане питання потребує більш поглибленого вивчення.
Keywords: щури; невиношування вагітності; прогестерон; ризики