Викладання аспектів ендоскопії в післядипломній освіті акушерів-гінекологів - Авраменко, Наталія Вікторівна; Барковський, Дмитро Євгенович; Нікіфоров, Олег Анатолійович; Кабаченко, Олена Володимирівна; Грідіна, Ірина Борисівна; Ломейко, Олена Олександрівна; Avramenko, N. V.; Barkovsky, D. Ye.; Nikiforov, O. A.; Kabachenko, Ye. V.; Gridina, I. B.; Lomeyko, Ye. A. (Укрмедкнига, 2015)
В статті наведено доцільність створення циклу тематичного удосконалення «Ендоскопія в гінекології», надано роз’яснення щодо навчального плану циклу, визначено його структуру та тематичні плани лекцій, практичних та семінарських занять. Мета циклу – навчити лікаря акушера-гінеколога для проведення діагностичної гістероскопії та лапароскопії, а також для проведення базових ендоскопічних втручань в гінекології. Завдання циклу «Ендоскопія в гінекології» – отримати теоретичні знання по основам ендоскопічної гінекології, на основі яких провести диференційний діагноз та вибрати оптимальну тактику оперативного втручання з використанням ендоскопічної техніки. In the article attention is accented on expediency of creation of thematic improvement cycle “Endoscopy in gynecology” for postdegree education of obstetricians-gynecologists. There are basic components of curriculum and structure of cycle, and also thematic plans of lectures, practical and seminar classes. Purpose of cycle – is to teach a doctor obstetrician-gynecologist for diagnostic hysteroscopy and laparoscopy performance, carrying out of basic endoscopic operations in gynecology. Task of cycle “Endoscopy in gynecology” – to receive theoretical knowledge on bases of endoscopic gynecology, on bases of it to carry out differential diagnosis and choose optimal tactics of operative intervention with endoscopic technique.
The teaching of the aspects of endoscopy in the postdegree education of obstetricians-gynecologists
Keywords: тези