Молекулярно-клітинний та організмовий рівні організації життя: [навчально-методичний посібник для студентів ІІ курсу медичних факультетів] - Приходько, Олександр Борисович; Ємець, Тетяна Іванівна; Павліченко, Віктор Іванович; Попович, Аліса Петрівна; Малєєва, Ганна Юріївна (Запорізький державний медичний університет, 2017)
Навчально-методичний посібник "Молекулярно-клітинний та організмовий рівні організації" підготовлено колективом викладачів кафедри медичної біології, паразитології та генетики Запорізького медичного університету, яка тривалий час займається викладанням біології студентам медичного факультету. Навчально-методичний посібник складено відповідно до типової програми навчальної дисципліни "Медична біологія» і навчального плану підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня "спеціаліст" кваліфікації "лікар" для спеціальності "Лікувальна справа". Актуальність видання посібника зумовлена відсутністю адаптованого підручника для студентів, які закінчили медичний коледж та який би відтворював останні досягнення у вивченні окремих питань з молекулярної біології, цитології та генетики, а також відповідав би вимогам сучасної навчально-методичної літератури. У посібнику автори намагалися сконцентрувати весь комплекс теоретичних знань з предмету, які б стали підґрунтям студентам-медикам при вивченні гістології, цитології та ембріології, біологічної та біоорганічної хімії, мікробіології, фізіології, патофізіології, та інших дисциплін, а також засвоєнні практичних навичок з молекулярної біології, цитології та генетики. Посібник включає методичні розробки 15-ти практичних занять і модуля. У кожній темі заняття вказується її актуальність та доцільність вивчення, звертається особлива увага на формування у студентів навичок і вмінь при засвоєнні матеріалу теми.