Сравнительная характеристика частоты осложнений трансуретральной резекции простаты и открытой чреспузырной аденомэктомии у больных с доброкачественной гиперплазией предстательной железы - Бачурин, Г. В.; Попович, С. А.; Попович, А. А.; Нордио, Е. Г.; Унгурян, А. Б.; Бачурін, Георгій Вікторович; Попович, А. О.; Нордіо, Олена Геннадіївна; Унгурян, Олександр Броніславович; Bachurin, G. V.; Popovych, S. A.; Popovych, A. A.; et al. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
Изучена частота осложнений трансуретральной резекции простаты и открытой чреспузырной аденомэктомии у больных доброкачественной гиперплазией предстательной железы. При трансуретральной резекции простаты возникает меньше кровотечений, инфекционно-воспалительных осложнений, отмечают меньшую длительность операций и более короткие сроки пребывания в стационаре, но чаще возникает острая задержка мочи или ее недержание, чем при открытой чреспузырной аденомэктомии. Вивчено частоту ускладнень трансуретральної резекції простати і відкритої черезміхурової аденомектомії у хворих на доброякісну гіперплазію передміхурової залози. При трансуретральній резекції простати виникає менше кровотеч, інфекційно-запальних ускладнень, відзначають меншу тривалість операцій і терміни перебування в стаціонарі, але частіше спостерігають гостру затримку сечі або її нетримання, ніж при відкритій черезміхуровій аденомектомії. This article presents the study data of the rate of complications after Transurethral Enucleation of Prostate (TUEB) and transcystic prostatectomy. TUEB usage showed less bleeding, infection and inﬂammatory complications, shorter duration of the operation and hospital stay, but more often it had an acute urinary retention or incontinence than cystic prostatectomy.
Порівняльна характеристика частоти ускладнень трансуретральної резекції простати і відкритої черезміхурової аденомектомії у хворих на доброякісну гіперплазію передміхурової залози
Comparison of the rate of complications after TUEB and cystic prostatectomy in patients with benign prostatic hyperplasia
Keywords: доброкачественная гиперплазия; предстательная железа; трансуретральная резекция; аденомэктомия; доброякісна гіперплазія; передміхурова залоза; трансуретральна резекція; аденомектомія; benign prostatic hyperplasia; prostate; Transurethral Enucleation of Prostate; prostatectomy