Особенности диагностики повреждений капсульно-связочного аппарата переднемедиального отдела коленного сустава в остром посттравматическом периоде - Нерянов, Ю. М.; Нерянов, Юрій Михайлович; Шишка, И. В.; Головаха, М. Л.; Головаха, Максим Леонідович; Гавриленко, Б. С.; Гавриленко, Борис Сергійович; Банит, О. В.; Баніт, Олег Васильович (Запорізький державний медичний університет, 2011)
Сьогодні постає проблема постановки правильного топічного діагнозу при свіжих пошкодженнях капсульно-зв'язкового апарату передньо-медіального відділу колінного суглоба. Робота заснована на ретроспективному аналізі 30 історій хвороби пацієнтів зі свіжими пошкодженнями передньо-медіального відділу колінного суглоба. Дані, отримані в процесі обстеження, порівняно з даними, отриманими в ході оперативних втручань. У результаті дослідження пропонується діагностичний алгоритм, що включає: анамнез, клінічний огляд, рентгенологічне дослідження, проведення клінічних функціональних стресових тестів, магнітно-резонансну томографію. Сегодня существует проблема постановки правильного топического диагноза при свежих повреждениях капсульно-связочного аппарата передне-медиального отдела коленного сустава. Работа основана на ретроспективном анализе 30 историй болезни пациентов со свежими повреждениями передне-медиального отдела коленного сустава. Данные, полученные в процессе обследования, сравнивались с данными, полученными в ходе оперативных вмешательств. В результате исследования предлагается диагностический алгоритм, который включает в себя: анамнез, клинический осмотр, рентгенологическое исследование, проведение клинических функциональных стрессовых тестов, магнитно-резонансную томографию. Today the problem of correct topical diagnosis of acute ligament injuries of the medial compartment of knee exists. The work is based on a retrospective analysis of 30 case histories of patients with acute ligament injuries of the medial compartment of the knee. Data obtained during clinical examination were compared with data obtained during surgery. We proposed diagnostic algorithm which includes: medical history, clinical examination, x-ray examination, clinical functional stress tests, magnetic resonance imaging.
Keywords: колінний суглоб; діагностика; магнітно-резонансна томографія; коленный сустав; диагностика; магнитно-резонансная томография; knee; diagnostics; magnetic resonance imaging