Розповсюдженість підвищеної чутливості зубів серед студентів вищих навчальних закладів за результатами анкетування - Лук’янчук, А. В. (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Підвищена чутливість або гіперестезія твердих тканин зубів (ГТТЗ) є значущою проблемою для багатьох людей. Згідно з даними літератури кожна п‘ята доросла людина в світі має підвищену чутливість зубів. При цьому найчастіше ГТТЗ реєструється у віці 30-60 років. Студенти у зв‘язку з специфікою віку, способу життя являються групою ризику за станом здоров‘я, особливо стоматологічного. У зв‘язку з цим, інформація про наявність і клінічні прояви гіперчутливості зубів у представників даної соціальної групи може бути цікавою для фахівців відповідного профілю.
Keywords: тези