Розробка та валідація спектрофотометричної методики кількісного визначення міноксиділу у лікарській формі для зовнішнього застосування - Монайкіна, Юлія Віталіївна; Васюк, Світлана Олександрівна; Гладишев, Віталій Валентинович; Монайкина, Ю. В.; Васюк, С. А.; Гладышев, В. В.; Monaykina, J. V.; Vasjuk, S. O.; Gladishev, V. V. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
Розроблено нову спектрофотометричну методику кількісного визначення міноксиділу у лікарській формі. Методика ґрунтується на вимірюванні абсорбції розчину препарату у 0,1 М кислоті хлористоводневій за довжини хвилі 281 нм. Проведено процедуру валідації і встановлено, що опрацьована методика відповідає вимогам ДФУ, які висуваються до аналітичних методик кількісного визначення лікарських речовин у складі лікарських форм. Разработана новая спектрофотометрическая методика количественного определения миноксидила в лекарственной форме. Методика основана на измерении абсорбции раствора препарата в 0,1 М кислоте хлористоводородной при длине волны 281 нм. Выполнена процедура валидации и установлено, что данная методика соответствует требованиям ГФУ, предъявляемым к методикам количественного анализа лекарственных веществ в составе лекарственных форм. A new spectrophotometric method for the quantitative determination of minoxidil in pharmaceutical substances is developed. The method is based on measurement of absorption of minoxidil solutions in 0,1 M hydrochloric acid at 281 nm. The proposed method is valid according to the validation requirements of Ukrainian Pharmacopeia.
Разработка и валидация спектрофотометрической методики количественного определения миноксидила в лекарственной форме для наружного применения
Development and validation of spectrophotometric method for quantitative determination of minoxidil in a dosage form for topical use
Keywords: спектрофотометрія; валідація; кількісне визначення; міноксиділ; лікарська форма; спектрофотометрия; валидация; количественное определение; миноксидил; лекарственная форма; spectrophotometrу; validation; quantitative determination; minoxidil; drug formulation