Інновації препаратів рослинного походження в косметичній індустрії - Єренко, Олена Костянтинівна; Смойловська, Галина Павлівна; Хортецька, Тая Володимирівна; Малюгіна, Олена Олександрівна (BoScience Publisher. Boston, USA, 2023)
Косметичні засоби не є чимось новим у сучасному житі. Людство на різних етапах розвитку цивілізації використовуйє різні речовини, щоб перетворити та покращити зовнішній вигляд, а також вилікувати дерматологічні проблеми. Вважається, що стародавні єгиптяни першими почали використовувати натуральні компоненти для тіла. У природі людини закладено прагнення до самовдосконалення та пошуку нових способів самовираження у суспільстві. Сьогодні косметині засоби відіграють важливу роль у формуванні сучасної людини та формування суспільства в усьому світі. На ринку є багато різних косметичних продуктів з різними комбінаціями інгредієнтів, різними формулами та абсолютно різними процесами виробництва та упаковки. Ситуація в косметичній індустрії в Україні має певні позитивні та негативні сторони. Проте останні статистичні дані показують стабільне, хоча й дещо повільне збільшення товарообігу на ринку вітчизняної косметичної сфери. Інноваційна складова косметичної галузі в Україні досі залишається практично відсутньою. Тому дуже актуально є створення нових та удосконалення вже існуючих косметичних засобів на ринку України та впровадження їх у виробництво вітчізняних виробників
Keywords: косметичні засоби; ліпосоми; природне походження; наночастинки; інновації