Оцінка термінів цвітіння алергенних анемофільних рослин за допомогою крос-кореляційної функції - Малєєва, Ганна Юріївна; Приходько, Олександр Борисович; Ємець, Тетяна Іванівна (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Наведено результати крос-кореляційного аналізу для статистичної обробки результатів аеробіологічних досліджень. Показано доцільність використання цього методу для оцінювання річних особливостей розподілу пилку в порівнянні з нормальним розподілом середніх багаторічних показників. Приведены результаты кросс-корреляционного анализа для статистической обработки результатов аэробиологических исследований. Показано целесообразность использования этого метода для оценивания годовых особенностей распределения пыльцы по сравнению с нормальным распределением средних многолетних показателей. The results of cross-correlation analysis for statistic calculations of the aerobiological monitoring results are given. Reasonability of this method for evaluation of year peculiarities of pollen distribution as compared with the normal distribution of average long-term parameters was shown.
Keywords: пилок; палінація; ексцес; асиметрія; пыльца; палинация; эксцесс; асимметрия; рollen; pollination; excess; asymmetry