Клініко-психопатологічні фактори дискомплаєнтності у хворих на органічні тривожно-депресивні розлади - Криванкова, Наталія Віталіївна; Плєхов, Владислав Андрійович (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Вступ. Низький рівень комплаєнтності серед хворих на органічні тривожно-депресивні розлади (ОТДР) обумовлений комплексом специфічних психопатологічних порушень, у структурі яких переважають афективні та когнітивно-мнестичні компоненти, вираженість та комбінація яких визначають клінічний варіант ОТДР. Мета. Встановити інтенсивність клініко-психопатологічних факторів дискомплаєнтності та клінічний поліморфізм ОТДР. Матеріали та методи. У рамках дослідження було проведено обстеження 102 хворих КУ «Обласна клінічна психіатрична лікарня» ЗОР із діагнозами, що відповідають рубриці F06 МКХ-10. У ході дослідження були використані методи: клініко-анамнестичний, клініко-психопатологічний та статистичний.
Keywords: тези доповідей