Компетентнісний підхід до навчання на практичних заняттях з «Медичної і біологічної фізики» - Мельнікова, Оксана Зенонівна; Іванченко, Олена Зенонівна (Тернопільський державний медичний університет імені І. Я. Горбачевського, 2019)
В умовах реформування освітньої системи України все більшої актуальності набуває компетентнісний підхід в навчально-виховному процесі сучасної вищої освіти. Вітчизняні критерії і стандарти освіти приводяться у відповідність до європейських вимог і спрямовані на набуття і розвиток майбутніми фахівцями якісних вмінь і навичок в площині формування й вміння здатності практично діяти і застосовувати набуті знання і досвід у різних ситуаціях. Вирішення завдань сучасної школи потребує істотного посилення самостійної й продуктивної діяльності тих, хто навчається, розвитку їхніх особистісних якостей і творчих здібностей [1]. Компетентнісний підхід зміщує увагу з процесу накопичення нормативно визначених знань, умінь та навичок на формування та розвитку в студентів здатності практично діяти і творчо застосовувати набуті знання і досвід в різних життєвих ситуаціях [2]. Виходячи зі сказаного, на сьогоднішній день, в умовах інтеграції України до європейського та світового освітнього простору, зростання конкуренції щодо працевлаштування випускників вищих навчальних закладів як на зовнішньому, так і внутрішньому ринку праці, набуває особливого значення отримання випускниками не тільки певної кваліфікації, але такої суми компетентностей, якими вони добре володіють і вміють використовувати в практичній діяльності.
Keywords: матеріали конференцій