Спіроконденсовані похідні [1,2,4]триазино[2,3-c]хіназолінової системи, що містять індольний фрагмент – новий клас потенційних хіміотерапевтичних агентів - Коломоєць, Олександра Сергіївна (Запорізький державний медичний університет, 2015)
Як відомо, розробка нових хіміотерапевтичних препаратів є однією з найбільш актуальних, та водночас складних проблем, що стоять перед сучасною медичною хімією. Серед стратегій створення нових хіміотерапевтичних агентів, до найбільш поширених відноситься фармакофор-гібридний метод, який передбачає поєднання в одній молекулі декількох фрагментів з відомою біологічною дією.
Keywords: тези