Когнітивна гідридна війна в сучасному світі - Калініна, Д.; Лаурецкас, В.; Триполиць, В. (Запорізький державний медико-фармацевтичний університет, 2025)
Під поняттям «когнітивних війн», в нашому розумінні, слід вважати: «когнітивні війни є стратегією використання інформаційних ресурсів з метою маніпулювання свідомістю, зміни переконань, думок та поведінки цільових груп, включаючи державні та неурядові суб'єкти, а також окремих осіб. Ключовими інструментами є психологічний тиск, дезінформація, маніпуляція фактами та соціальні медіа».