Метод определения объемной доли воздушных пространств в цифровых изображениях гистологических срезов легких - Новиков, Н. Ю.; Новіков, М. Ю.; Novikov, N. Yu. (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Проведенное исследование показало, что метод сегментации изображений является более объективным морфометрическим методом, чем метод точечного счета, и может быть использован для определения объемной доли воздушных пространств в гистологических срезах легких и других тканей. Здійснене дослідження довело, що метод сегментації зображень є об’єктивнішим морфометричні методом, ніж метод точкового рахунку, та може бути застосований для визначення об’ємної частки повітряного простору в гістологічних зрізах легенів та інших тканин. It was determined that the method of images’ segmentation is more objective morphometric method than the method of point’s account and can be applied in measurement of air spaces’ volume fraction in the histologic sections of lungs and other tissues.
Метод визначення об’ємної частки повітряних просторів у цифрових зображеннях гістологічних зрізів легенів
The measurement of air spaces’ volume fraction in the digital micrographs of lung’s histologic sections
Keywords: морфометрия; цифровая микрофотография; легкие; морфометрія; цифрова мікрофотографія; легені; morphometry; digital micrograph; lungs