Особливості аудиторної та позааудиторної роботи студентів стоматологічного профілю під час вивчення патоморфології в Запорізькому державному медичному університеті - Шулятнікова, Тетяна Володимирівна; Shulyatnikova, T. V. (Тернопіль : ТДМУ, 2018)
Мета роботи – висвітлення досвіду та ефективності проведення практичних занять з патоморфології у студентів 2 та 3 курсів стоматологічного профілю навчання у Запорізькому державному медичному університеті у 2015-2018 навчальних роках. Основна частина. На основі аналізу поточної успішності студентів, а також результатів складання тестового іспиту з патоморфології була наведена оцінка ефективності аудиторної та позааудиторної роботи студентів із навчальними практикумами, зміст яких відповідає навчальній програмі з дисципліни і враховує специфіку підготовчого рівня студентів стоматологічного профілю. Висновок. Використання студентами спеціально розроблених практикумів під час аудиторної та позааудиторної роботи є доцільним для реалізації комплексного, найбільш оптимального алгоритму викладання загальної патоморфології та спеціальної патоморфології, позитивно схвалюється студентами та підвищує рівень їх підготовки для складання державного іспиту “Крок-1”. The aim of the work – to cover the experience and effectiveness of conducting practical classes on Pathomorphology in the 2nd and 3rd course stomatological pro le students in Zaporizhzhia State Medical University in 2015–2018 academic years. The main body. According to current academic performance and test exam on Pathomorphology result analysis, an estimation of ef ciency of in-class and out-of-class students’ work with educational protocols, adapted to discipline curriculum is given. Conclusion. Using of student protocols during in-class and out-of-class work is appropriate for the implementation of a comprehensive, most optimal algorithm for teaching Pathomorphology, and is positively endorsed by students during questionnaires, increases the level of students’ preparation for state exam Krok-1.
Some features of stomatological profile students in-class and out-of-class work during study of pathomorphology in Zaporizhzhia state medical university
Keywords: патоморфологія; стоматологічний профіль; навчальні практикуми; pathomorphology; stomatological profile; educational protocols