Актуальність викладання онлайн-курсу "Основи християнської етики і моралі" для студентів медичних ВНЗ України - Козиряцька, Світлана Анатоліївна; Гребенюк, Тетяна Володимирівна; Сидоренко, Оксана Василівна (Тернопіль : ТДМУ, 2018)
Вступ. Українські освіта, наука і культура сьогодні переживають добу справжнього національного відродження, яке відбувається на підґрунті відтворення традиційних християнських моральних цінностей, ідеалів добра і любові. Головна роль у цьому відродженні належить освітній галузі, зокрема в напрямі здійснення морального виховання особистості, що є основним чинником її всебічного гармонійного розвитку. В основу змісту морального виховання покладено загальнолюдські морально-духовні цінності, і обов’язком навчальних закладів є допомогти молоді осягнути шлях до їх пізнання. Викладання предметів духовно-морального спрямування є необхідною складовою навчального процесу, адже завданням вищих навчальних закладів є не лише фахова підготовка майбутніх спеціалістів, але й виховання сучасної молоді. Особливо важливим це є для вишів медичного профілю, оскільки їх майбутня професійна діяльність передбачає не лише наявність таких духовних якостей, як гуманність, милосердя тощо, а й здійснення морального вибору з питань, що належать до сфери біомедичної етики.